Żurek gryczany razowy bezglutenowy koncentrat BIO 320ml / Kowalewski
Ekologiczny koncentrat żurku na bazie mąki gryczanej.
Ciesz się pysznym żurkiem bez glutenu!
Koncentrat żurku gryczanego jest produktem rolnictwa ekologicznego. Przeznaczony jest dla osób chcących wyeliminować gluten ze swojej diety. Jest on również odpowiedni dla wegan i wegetarian.
To wyśmienita baza do przygotowania pysznej, wartościowej zupy.
W skład produktu wchodzą tylko i wyłącznie: woda, mąka gryczana* (10 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Żurek uzyskuje się poprzez naturalny proces kiszenia. Jest to produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania: przed użyciem wstrząśnij. Dodaj koncentrat do 0,6 litra wrzącego bulionu lub wody. Zagotuj i przypraw do smaku.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 ml produktu: | |
wartość energetyczna | 155 kJ/37 kcal |
tłuszcz | < 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 0,1 g |
węglowodany | 6,9 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 1,3 g |
sól | 1,5 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Rozwarstwienie lub zgęstnienie produktu jest jego naturalną cechą.
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: składniki Polska, producent - Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Opakowanie: szklana butelka