Fasola czerwona Kidney w zalewie BIO 360 g (240 g) / Bio Planet
Pożywna, smaczna, o szerokim zastosowaniu - taka właśnie jest fasola Kidney!
Jeśli szukasz roślinnego produktu, który da Ci najwięcej wartości odżywczych to właśnie znalazłeś! Fasola to najbardziej wartościowy pokarm, który rośnie na Ziemi. Jest odporna na trudne warunki atmosferyczne, można ją długo przechowywać i zawiera wiele cennych substancji odżywczych. Dodatkowo ma bardzo szerokie zastosowanie!
Zmiksuj ją z odrobiną oliwy i przypraw, a otrzymasz pastę na kanapki. Dodaj do sałatek, gulaszów, dań jednogarnkowych. Możesz użyć jej jako bazy do roślinnych kotletów. Ze względu na delikatny smak świetnie łączy się ze smakami słonymi i słodkimi. Jeśli chcesz przygotować wysokobiałkowe brownie, fasola będzie do tego idealna.
W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia.
Skład: fasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartości odżywcze w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 423 kJ / 100 kcal |
tłuszcz | 0,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 13 g |
w tym cukry | 1,5 g |
błonnik | 7 g |
białko | 7,7 g |
sól | 0,5 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj produkcji: Polska
Certyfikat ekologiczny: NL-BIO-01
Opakowanie: szklany słoik
Waga: 360 g