Ashwagandha w proszku (korzeń) BIO 150g / Bio Planet
Ekologiczna ashwagandha czyli żeń-szeń indyjski uznawana jest za cudowny środek na wiele schorzeń.
Polecana w szczególności osobom narażonym na stres, intensywnie pracującym oraz sportowcom.
Witania ospała "Ashwagandha" (korzeń) czyli żeń-szeń indyjski.
To roślina o bardzo długiej tradycji stosowana w medycynie ajurwedyjskiej od ponad 2000 lat. Stanowi jedno z najważniejszych ziół w ajurwedzie. Obecnie zdobywa coraz większą popularność w Europie.
Ashwagandha to niski krzew osiągający ok. 150 cm wysokości, mający żółtozielone kwiaty i czerwone lub pomarańczowe owoce (jagody).
Wykazuje ona działanie adaptogenne i ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Często stosuje się ją w celu zredukowania stresu, złagodzenia stanów lękowych, poprawy jakości snu, zwiększenia odporności, a także podczas odchudzania czy w przypadku problemów z niepłodnością.
Polecana jest w szczególności osobom narażonym na stres, intensywnie pracującym oraz sportowcom.
Zalecane spożycie:
Sproszkowany korzeń należy spożywać jako dodatek do potraw w ilości 2 g (około 1 łyżeczka) dziennie.
Produkt nie powinien być spożywany w przypadku stosowania leków o działaniu uspokajającym, nasennym, przeciwpadaczkowym.
Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1159 kJ /277 kcal |
Tłuszcz | 0,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany |
46 g |
w tym cukry | 11 g |
Białko | 3,7 g |
Sól | 0,6 g |
Produkt Wegański, Bezglutenowy
Składniki: ashwagandha (Withania somnifera) w proszku* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy.
Kraj produkcji: Polska
Pochodzenie składników: Indie
Masa netto: 150 g
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07