Czekolada gorzka z orzechami pekan BIO 50g - COCOA
Wegańska ciemna czekolada z dodatkiem orzechów pecan.
Najbardziej wytrawna czekolada z kolekcji czekolad firmy COCOA.
Wegańska surowa czekolada z dodatkiem orzechów pecan.
Najbardziej wytrawna czekolada z kolekcji czekolad firmy COCOA. Niewielka ilość cukru z kwiatów kokosa, oraz 10% roztartych w masie kakaowej orzechów laskowych, reszta to dokładnie roztarte ziarna i tłuszcz kakaowy. Cytrusowy akcent, charakterystyczny dla kakao z Peruwiańskich wzgórz jest dość dominujący co sprawia że orzechy pecan są jedynie subtelnym dodatkiem.
RAW, czyli SUROWA CZEKOLADA. To prawdziwy oryginalny smak czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Posiada całą gamę aromatów pochodzących z peruwiańskich plantacji i otaczającej je przyrody.
Czekolady COCOA są w 100% vegańskie, nie zawierają glutenu, laktozy, oleju palmowego oraz cukru. Słodzone są nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Nazywany cukrem kokosowym oraz jedną z najzdrowszych substancji słodzących.
Spróbuj i poczuj pozytywną różnicę dla smaku i Twojego zdrowia!
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 2500kJ / 604 kcal |
Tłuszcz | 49 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 26 g |
Węglowodany |
27 g |
w tym cukry | 26 g |
Białko | 9 g |
Błonnik | 10 g |
Sól | 0,2 g |
Składniki: Nieprażone ziarno kakaowca*, cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, orzechy pekan* 12%, orzechy laskowe*,
- zawartość masy kakaowej minimum 70%.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: produkt bezglutenowy, może zawierać inne orzechy
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: rolnictwo spoza UE
Waga: 50g
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-09
Opakowanie: tektura, folia z celulozy (kompostowalna)