Czekolada surowa z orzechami laskowymi 50g - COCOA
Wegańska czekolada o kremowej konsystencji z dodatkiem orzechów laskowych.
Propozycja dla miłośników czekolad mlecznych.
Wegańska surowa czekolada firmy COCOA o kremowej konsystencji z dodatkiem orzechów laskowych.
Roztarte wraz z ziarnem kakao migdały przełamują czekoladową gorycz nadając tabliczce delikatnie “mlecznego” akcentu. Kakao jest wciąż wyczuwalne, ale nie dominujące, a wraz z roztartymi migdałami tworzy tło dla wyrazistego smaku orzechów laskowych.
RAW, czyli SUROWA CZEKOLADA. To prawdziwy oryginalny smak czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Posiada całą gamę aromatów pochodzących z peruwiańskich plantacji i otaczającej je przyrody.
Czekolady COCOA są w 100% vegańskie, nie zawierają glutenu, laktozy, oleju palmowego oraz cukru. Słodzone są nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Nazywany cukrem kokosowym oraz jedną z najzdrowszych substancji słodzących.
Spróbuj i poczuj pozytywną różnicę dla smaku i Twojego zdrowia!
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 2611kJ / 630 kcal |
Tłuszcz | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 27 g |
Węglowodany |
30 g |
w tym cukry | 22 g |
Białko | 8 g |
Błonnik | 5 g |
Sól | 0,3 g |
Składniki: Cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, nieprażone ziarno kakaowca*, orzechy laskowe* 14%, migdały*, sproszkowany miąższ kokosowy*, wanilia Bourbon*
– zawartość masy kakaowej minimum 52%.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: produkt bezglutenowy, może zawierać inne orzechy
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: rolnictwo spoza UE
Waga: 50g
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-09
Opakowanie: tektura, folia z celulozy (kompostowalna)