Daktyle w surowej czekoladzie BIO 70g - COCOA
Daktyle w ciemnej surowej czekoladzie.
Propozycja dla miłośników bakalii w czekoladzie, gdzie cytrusowy posmak czekolady łagodzi słodycz owocu.
Daktyle w ciemnej surowej czekoladzie.
Słodki, naturalnie miękko-soczysty daktyl w intensywnie czekoladowej otoczce z nie prażonego ziarna kakaowca. Ciemna czekolada o charakterystycznie cytrusowym akcencie delikatnie łagodzi intensywną słodycz owocu więc jest to propozycja raczej dla lubiących wyraźnie kakaowe wyroby z ciemnej czekolady.
RAW, czyli SUROWA CZEKOLADA. To prawdziwy oryginalny smak czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca. Posiada całą gamę aromatów pochodzących z peruwiańskich plantacji i otaczającej je przyrody.
Czekolady COCOA są w 100% vegańskie, nie zawierają glutenu, laktozy, oleju palmowego oraz cukru. Słodzone są nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Nazywany cukrem kokosowym oraz jedną z najzdrowszych substancji słodzących.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1914kJ / 459kcal |
Tłuszcz | 26 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Węglowodany |
47 g |
w tym cukry | 45 g |
Białko | 5 g |
Błonnik | 10 g |
Sól | 0,1 g |
Składniki: Czekolada 50% (nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, daktyle* 50%.
– zawartość masy kakaowej minimum 65%),
*certyfikowany składnik ekologiczny.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: produkt bezglutenowy, może zawierać inne orzechy
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: rolnictwo spoza UE
Waga: 70g
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-09
Opakowanie: folia