Zakwas chlebowy żytni liofilizowany BIO 35g / Dary Natury
Zakwas chlebowy żytni liofilizowany BIO 35g / Dary Natury

Zakwas chlebowy żytni liofilizowany BIO 35g / Dary Natury

Ekologiczny zakwas chlebowy żytni liofilizowany - baz dodatku drożdży.

Ostatnie sztuki w magazynie
6,51 zł
Brutto

 


Ekologiczny zakwas chlebowy żytni liofilizowany  to PRODUKT POLSKI bez dodatku drożdży.

Wybudzanie zakwasu: zawartość saszetki wsypać do szklanego słoika i dolać 35 ml ciepłej wody (40°C). Wymieszać drewnianą łyżką, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić do momentu połączenia składników w jednolitą, gładką masę (ok. 60 min).

Dokarmienie zakwasu: do litrowego, szklanego słoika wsypać 200 g mąki, dolać 200 ml ciepłej wody (40°C), a następnie dodać wybudzony zakwas. Wszystkie składniki wymieszać, nakryć gazą lub papierowym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 12- 20 godzin (w zależności od rodzaju mąki i temperatury otoczenia).

W momencie zwiększenia objętości i pojawienia się pęcherzyków powierza, zakwas jest gotowy do użycia. Porcja przeznaczona do przygotowanie około 3 bochenków chleba.


Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZS0170
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna  1558 kJ / 368 kcal
Tłuszcz  1,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,3g
Węglowodany  83g
w tym cukry  1,1g
Błonnik  8,3g
Białko  9g
Sól  2,1g


Składniki: zakwas chlebowy żytni liofilizowany (mąka żytnia, woda)*

*certyfikowany składnik ekologiczny


Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacja o alergenach: zawiera gluten

Informacja dla wegan: produkt wegański

Kraj producenta: Polska

Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01

Waga: 35g

Opakowanie: papier

No reviews
Produkt dodany do ulubionych