Żywe kultury bakterii do jogurtu probio "Zakwaska" bezglutenowe 2g (2 fiolki) - VIVO
Żywe kultury bakterii do jogurtu probio "Zakwaska" bezglutenowe 2g (2 fiolki) - VIVO

Żywe kultury bakterii do jogurtu probio "Zakwaska" bezglutenowe 2g (2 fiolki) - VIVO

ZAKWASKA DO Jogurtu probiorycznego - żywe kultury bakterii do przygotowania domowego jogurtu.

Z jednej fiolki przygotujesz od 1 do 3 litrów gotowego jogurtu.

Ostatnie sztuki w magazynie
18,30 zł
Brutto

 


ZAKWASKA PROBIO JOGURT -
żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego.

Domowy jogurt charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2 % lub pełnotłustym.

W opakowaniu znajdują się 2 fiolki po 1g.

Sposób przygotowania jogurtu:

  1. 1-3 l MLEKA pasteryzowanego (2 % tłuszczu) zagotuj i ostudź do temperatury +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj.
  2. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin.
  3. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - JOGURT dodatkowo zgęstnieje.
  4. Spożyj go do 7 dni.
  5. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.


Wartości odżywcze
znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZS0178
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz  2,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,4g
Węglowodany  5,9g
w tym cukry  5,6g
Białko  4g
Sól  0,13g


Składniki: Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.


Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C przez 12 miesięcy

Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy

Informacja dla wegan: produkt wegetariański

Kraj producenta: Polska

Waga: 2g (2 filoki po 1g)

No reviews
Produkt dodany do ulubionych