Orzechy nerkowca łamane BIO - 100g
Uważane są za najsmaczniejsze orzechy świata. Lekko migdałowe w smaku orzechy stanowią źródło wielu cennych składników odżywczych.
Najlepsze jako samodzielna przekąska, ale również dodatek do ciast i deserów.
Orzechy nerkowca mają charakterystyczny delikatny, lekko migdałowy smak. Uważane są za najsmaczniejsze orzechy świata i dlatego jada się je przeważnie bez żadnego przetwarzania.
Orzechy łamane doskonale sprawdzą się jako dodaje się do ciast i deserów, do dekorowania i wzbogacania smaku sałatek oraz wielu potraw dalekowschodnich.
To bogactwo wartościowego białka, oraz witamin i minerałów. Nerkowce zawierają też bardzo dużo zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, które potrzebujemy do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
Skład: orzechy nerkowca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz z zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 2397kJ / 577 kcal |
Tłuszcz | 42,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,4 g |
Węglowodany |
30,0 g |
w tym cukry | 15,0 g |
Białko | 17,0 g |
Sól | 0,04 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, inne orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Burkina Faso
Certyfikat ekologiczny: PL-KO-03
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.