Mak niebieski BIO - 100g
Ekologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem, dzięki czemu potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat.
Niebieski mak pochodzący z ekologicznych upraw to gwarancja najwyższej jakości. Wyróżnia się on specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat.
Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii.
Skład: mak niebieski* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 2122kJ / 517kcal |
Tłuszcz | 42g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,9g |
Węglowodany |
4,2g |
w tym cukry | 2,3g |
Białko | 20g |
Sól | 0,05g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Informacje dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia składników: Turcja
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.