Pieprz kolorowy BIO - 10g
Połączenie różnych - ostrzejszych i łagodniejszych smaków pieprzu czarnego, białego, czerwonego i zielonego!
Pieprz to owoce pieprzowca - wieloletniego krzewu pnącego wywodzącego się z południowo-wschodnich Indii. Obecnie obok soli stanowi podstawę każdej kuchni, na całym świecie. Ma ostry smak, stosowany jest do potraw wytrawnych.
Pieprz czarny to niedojrzałe, zielone owoce pieprzowca poddane fermentacji i wysuszone na słońcu. Pieprz zielony to niedojrzałe owoce pieprzowca poddane konserwacji w solance, marynacie octowej lub liofilizowane. Pieprz biały to dojrzałe owoce moczone w wodzie i pozbawione zewnętrznej części, a następnie wysuszone. Pieprz czerwony to dojrzałe owoce konserwowane w solance lub occie.
Ekologiczny pieprz kolorowy ma wiele wspaniałych właściwości prozdrowotnych. Jest silnym przeciwutleniaczem, działa przeciwzapalnie. Przyspiesza metabolizm, pobudza krążenie, podnosi temperaturę ciała. Usprawnia funkcjonowanie mózgu. Zwiększa przyswajanie witaminy C oraz witamin z grupy B. Ma właściwości antynowotworowe.
Skład: pieprz czarny*, pieprz biały*, pieprz zielony*, pieprz czerwony* (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.