Żywe kultury bakterii do jogurtu "Zakwaska" bezglutenowe 1g (2 fiolki) - VIVO
Żywe kultury bakterii do jogurtu "Zakwaska" bezglutenowe 1g (2 fiolki) - VIVO

Żywe kultury bakterii do jogurtu "Zakwaska" bezglutenowe 1g (2 fiolki) - VIVO

ZAKWASKA DO Jogurtu - żywe kultury bakterii do przygotowania domowego jogurtu.

Z jednej fiolki przygotujesz od 1 do 3 litrów gotowego jogurtu.

Ostatnie sztuki w magazynie
17,40 zł
Brutto

 


ZAKWASKA DO JOGURTU -
żywe kultury bakterii do przygotowania domowego jogurtu.

Jogurt przygotowany samodzielnie w domu charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy jogurt przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: mleko w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czy wzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na mleku 3,2 % lub pełnotłustym.

W opakowaniu znajdują się 2 fiolki. Każda fiolka przeznaczona jest do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.


Sposób przygotowania jogurtu:

  1. 3 litry mleka pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temperatury 40 - 43 stopni Celsjusza, dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj.
  2. Naczynie z mlekiem zaszczepionym Zakwaską dokładnie przykryj, okryj je ze wszystkich stron grubym kocem i odstaw na 8-10 godzin w ciepłe miejsce.
  3. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin aż jogurt dodatkowo zgęstnieje.
  4. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry mleka.


Wartości odżywcze
znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZS0179
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz  2,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,4g
Węglowodany  5,9g
w tym cukry  5,6g
Białko  4g
Sól  0,13g


Składniki: Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C przez 12 miesięcy

Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy

Informacja dla wegan: produkt wegetariański

Kraj producenta: Polska

Waga: 1g (2 filoki po 0,5g)

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych