Rzodkiewka różowa EKO - nasiona na kiełki 20g / 500g - GEO Bavicchi
Kiełki rzodkiewki różowej są bogate w składniki odżywcze, zawierają wiele witamin (A, B1, B2, C i PP) oraz sole mineralne (żelazo, potas, wapń, magnez, sód i fosfor).
Mają ostry smak rzodkiewki, ale słabszy niż inne odmiany.
Kiełki rzodkiewki różowej są bogate w składniki odżywcze, zawierają wiele witamin (A, B1, B2, C i PP) oraz sole mineralne (żelazo, potas, wapń, magnez, sód i fosfor).
Mają one ostry smak rzodkiewki, ale wciąż słabszy niż inne odmiany.
Kiełki Bavicchi!
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 20g/500g
Termin przydatności do wysiewu: 3 lata