Sos sojowy słodki TERIYAKI bezglutenowy BIO 250ml Lima
Sos sojowy słodki TERIYAKI bezglutenowy BIO 250ml firmy Lima to prawdziwa kulinarna gratka dla miłośników azjatyckich smaków. Zasmakuj Orientu w każdym kęsie, wzbogacając swoje dania o nuty teriyaki.
Sos sojowy słodki TERIYAKI bezglutenowy BIO 250ml firmy Lima - odkryj smaki Azji w wyjątkowej formie, która zadba o Twoje podniebienie i zabierze Cię w kulinarne podróże.
Sos TERIYAKI to autentyczny smak Orientu, który zainspiruje Twoje kulinarne eksperymenty. To idealna marynata, polewa czy dip do mięsa, ryby, tofu, czy warzyw. Odkryj nowe smaki i sposoby przyrządzania swoich ulubionych potraw.
Jest to produkt ekologiczny, zatem wybierając ten sos wybierasz ekologiczną jakość, bez zbędnych dodatków i sztucznych substancji.
Ponadto sos ten jest bezglutenowy, więc sprawdzi się doskonale u osób na diecie bezglutenowej.
Skład: woda, syrop ryżowy*, tamari* (woda, SOJA*, sól morska, alkohol, Aspergillus oryzae), przyprawa Mirin* (ryż*, woda, Aspergillus oryzae), skrobia kukurydziana*, ocet ryżowy*, sól morska, czosnek*, cebula*, imbir* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
wartość energetyczna | 665 kJ/156 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 36 g |
w tym cukry | 11 g |
białko | 3 g |
sól | 4,1 g |
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.
Informacja o alergenach: bez glutenu, zawiera pszenicę i soję
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj producenta: Belgia
Certyfikat ekologiczny: NL-BIO-01
Opakowanie: szklana butelka
Pojemność: 250 ml