Kmin rzymski ziarno BIO - 10g
Źródło żelaza, wsparcie dla trzustki i układu nerwowego, a także wspaniały smak i aromat!
Kmin rzymski to roślina uprawna, jednoroczna pochodzenia śródziemnomorskiego. W smaku jest pikantny i lekko gorzkawy. Może być samodzielną przyprawą lub składnikiem mieszanek przyprawowych na przykład curry czy garam masala. Możesz go dodać do mięs, ryb, zup, chleba, a nawet do ciast i ciasteczek. Dobrze skomponuje się z daniami z ryżu, warzyw czy potraw z roślin strączkowych. Pasuje do sosów, sera i wędlin.
Jego właściwości zdrowotne są szerokie. Oto niektóre z nich: ze względu na dużą zawartość magnezu wspomaga w leczeniu anemii i podczas obfitych miesiączek. Obniża poziom złego cholesterolu, podwyższa dobry. Wspomaga trawienie, stymuluje wydzielanie enzymów trzustki i żółci. Obniża poziom glukozy we krwi. Jest wsparciem podczas przeziębienia - rozrzedza flegmę, działa wykrztuśnie. Ma działanie uspokajające.
Skład: kmin rzymski* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.