Płatki chilli BIO
Płatki chilli BIO

Płatki chilli BIO

Przyprawa dla osób lubiących ostry smak potraw - podrasuje smak dań kuchni meksykańskiej, azjatyckiej, a także europejskiej w tym polskiej! Bogata w cenną dla zdrowia kapsaicynę!

1,60 zł

149,04 zł za kg

Brutto

 

Papryka chili cieszy się coraz większą popularnością, dzięki charakterystycznemu smakowi, a także dzięki cennej dla zdrowia kapsaicynie. Stosuj ją z umiarem, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb i duszonych warzyw. Wzbogać jej smakiem sosy, makarony, pizzę. A jeśli masz ochotę na zdrową i pikantną przekąskę to polecamy czipsy z pieczonego jarmużu. Jak jest zrobić? Umyty jarmuż wsyp do miski, polej oliwą, dopraw solą i niewielką ilością chili w płatkach. Przełóż na blachę i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez około 10 minut. Smacznego! Płatki możesz stosować w całości lub zmielić na proszek.

Jak już wspomnieliśmy chili bogate jest w kapsaicynę, która wspomaga procesy trawienia, a także wykazuje właściwości rozgrzewające i rozszerzające naczynia krwionośne, a więc wspomaga krążenie krwi. Jest też silnym antyoksydantem - spowalnia procesy starzenia się organizmu i zapobiega rozwojowi nowotworów. Papryka chili jest źródłem witaminy A i C, a także miedzi, potasu, żelaza i magnezu. 

Skład: 
papryka chili 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).

ZW0174-10

Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.

Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.

Kraj producenta: Polska

Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493

Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych