BIO Cynamon cejloński laski - 50g
Cynamon cejloński jest najcenniejszą odmiana tej przyprawy.
Pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Znakomity do słodkich dań z ryżu, pieczonych jabłek, wina grzanego i ciast.
Cynamon cejloński to wysuszona kora cynamonowca cejlońskiego.
Laska cynamonu cejlońskiego jest koloru jasnobrązowego i przekrojem przypomina cygaro. Ma delikatniejszy i słodszy smak niż popularna odmiana cynamonowca chińskiego.
Jest najwartościowszą odmianą cynamonowca ze względu na niską zawartość kumaryn.
Cynamon to przyprawa która najbardziej kojarzy się z ciastami, jednak używany jest również do doprawiania potraw orientalnych, a także napojów.
Skład: cynamon cejloński laska* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-21-P0
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Przybliżona ilość lasek w 25 g produktu : ok 5 szt