Słonecznik łuskany BIO - 100g
Słonecznik to smaczny dodatek do potraw, a także wartościowa przekąska!
Słonecznik łuskany posiada szereg zastosowań w kuchni: zaczynając od tego, że jest chrupiącym dodatkiem do sałatek, a kończąc na byciu samodzielną, wartościową przekąską. Jeśli go uprażysz wydobędziesz z niego głęboki smak i aromat - zmielony dodaj do wegetariańskich kotletów i pasztetów. Słonecznik świetnie skomponuje się ze smakiem deserów, ciast i ciasteczek. Dodaj go podczas śniadania do musli, jaglanki lub owsianki. Dosyp do ciasta na chleb lub potraktuj jako smaczną posypkę.
Słonecznik łuskany pochodzi z ekologicznych upraw, nie zawiera konserwantów. Jeśli dręczą Cię skurcze mięśni, migreny i bóle głowy, to słonecznik polecany jest jako roślina uzupełniająca niedoboru magnezu. Zawiera w sobie witaminę E, nazywaną witaminą płodności i młodości. Jest źródłem błonnika i białka.
Skład: słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 2445 kJ / 584 kcal |
Tłuszcz | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g |
Węglowodany |
11 g |
w tym cukry | 2,6 g |
Błonnik | 8,6 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0,02 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Słowacja
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-14975
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.