Makaron (semolinowy razowy) penne BIO - 100g
Jeśli szukasz zdrowszej alternatywy dla makaronu z mąki pszennej, ten makaron spełni Twoje oczekiwania!
Makaron z mąki z pszenicy twardej czyli semoliny, która jest lepiej przyswajalna i posiada mniej tłuszczu, a więcej witamin i składników mineralnych, niż zwykła mąka pszenna. Makaron idealny dla wegan i wegetarian, gdyż nie zawiera jajek.
Włoski producent to pewność, że smak i struktura produktu będą przywoływać wizję prawdziwej włoskiej restauracji.
Skład: semolina z pszenicy durum pełnoziarnista (certyfikowany składnik ekologiczny).
Sposób przygotowania: zagotuj 1,5 litra osolonej wody na 100 g makaronu. Nie przerywając wrzenia dodaj makaron, przemieszaj i gotuj do miękkości, al dente 10 min. Odcedź, przelej ciepłą wodą.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1466 kJ/349 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 66 g |
w tym cukry | 3,2 g |
Błonnik | 7,7 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0 g |
Przechowywanie: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacja o alergenach: produkt zawiera gluten
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-07904
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.