Fasolka adzuki BIO - 100g
Słodko - orzechowy smak fasolki adzuki doda Twoim potrawom charakteru, a jej właściwości - zdrowia!
Fasolka adzuki ma ciekawy smak, dlatego nada się do dań na słodko, jak i dań wytrwanych: do past kanapkowych, pasztetów, zup, potraw jednogarnkowych. Możesz dodać ją do sałatek, wegetariańskich kotlecików, tortilli i warzywnych zapiekanek. Jej ciekawym zastosowaniem będzie wykorzystanie jako baza do wegańskiego brownie.
Ekologiczna fasolka adzuki ma wspaniałe właściwości prozdrowotne. Jest bogactwem białka, soli mineralnych, witamin, antyoksydantów. Wpływa korzystnie na drogi moczowe, pomaga złagodzić anemię. Zmniejsza obrzęki dlatego polecana jest osobom z nadmiarem wody w organizmie.
Sposób przygotowania: Jako jedyna z fasolek nie wymaga wcześniejszego moczenia. Gotuj ją do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, około 60 minut. Posól pod koniec gotowania.
Skład: fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1375kJ / 329 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany |
50 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 13 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0,01 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacja o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Chiny
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-14975
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.