Groch żółty BIO połówki - 100g
Ekologiczny groch żółty połówki to doskonały dodatek do zup, potraw jednogarnkowych, past, bezmięsnych pasztetów i kotletów oraz jako nadzienie do pierogów.
Ekologiczny groch żółty najczęściej stosowany jest do grochówki, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.
Sposób przygotowania: Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.
Skład: groch żółty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1478 kJ / 352kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany |
38,2 g |
w tym cukry | 8,0 g |
Błonnik | 26 g |
Białko | 24 g |
Sól | 0,04 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wysoką temperaturą i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.