Orzechy nerkowca BIO - 100g
Delikatny smak nerkowców sprawia, że mają szerokie zastosowanie. A oprócz tego to jedne z najzdrowszych orzechów!
Ich subtelny i delikatny smak sprawia że są uważane za jedne z najsmaczniejszych orzechów dostępnych na rynku. Mają szerokie zastosowanie w kuchni: możesz je jeść solo, lecz mogą być również bazą deserów, a także dodatkiem do sałatek czy dań azjatyckich. Po namoczeniu można z nich zrobić także pyszne i zdrowe masło orzechowe.
Orzechy nerkowca to bogactwo wartościowego białka, oraz witamin i minerałów. Nerkowce zawierają też bardzo dużo zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, które potrzebujemy do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Wspomagają działanie układu nerwowego kojąc nerwy. Dodają energii, poprawiają koncentrację i pamięć. Pomagają zadbać również o włosy - przeciwdziałają ich wypadaniu.
Skład: orzechy nerkowca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 2397 kJ / 577 kcal |
Tłuszcz | 42,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,4 g |
Węglowodany |
30,0 g |
w tym cukry | 15,0 g |
Białko | 17,0 g |
Sól | 0,04 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, inne orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Wietnam, Wybrzeże Kości Słoniowej, Indie, Brazylia
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-14975
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.