Sos sojowy TAMARI mocny bezglutenowy BIO 250ml / 500ml Lima
Bezglutenowy sos sojowy Tamari to uniwersalna przyprawa o wspaniałych właściwościach zdrowotnych.
Ekologiczny sos sojowy Tamari to produkt o krótkim i bardzo dobrym składzie. Dodaj go do sosów i zup. Użyj do makaronu i ryżu. Wykorzystaj w marynatach i sałatkach. Wzbogać dania mięsne i rybne.
Sos sojowy ma wiele właściwości zdrowotnych między innymi: poprawia odporność jelit, zwiększa wydzielanie soków żołądkowych i pomaga w trawieniu.
Skład: woda, ziarno sojowe* 39%, sól morska, Aspergillus Oryzae* - Koji (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
wartość energetyczna | 346 kJ / 82 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 5,8 g |
w tym cukry | 1,7 g |
błonnik | 0,9 g |
białko | 10 g |
sól | 13 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach: Produkt bezglutenowy, zawiera soję.
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj producenta: Belgia
Certyfikat ekologiczny: NL-BIO-01
Opakowanie: szklana butelka
Pojemność: 250 ml / 500 ml