Pesto zielone BIO 140g BioPlanet
Słoiczek zielonego szczęścia z ekologicznych składników - idealny do makaronów i nie tylko!
Ekologiczne pesto z bazylii o głębokim smaku i pięknym zielonym kolorze to idealne uzupełnienie dań z makaronu. Świetnie nada się również jako farsz, dodatek do sałatek czy jako pasta do chleba.
Jest to pesto z bazylii, którego smak został wzbogacony oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz orzechami nerkowca. Bazylia dostarczy Ci cennych składników: żelaza, wapnia oraz magnezu. Orzechy nerkowca są źródłem białka, tłuszczu oraz węglowodanów. Zawierają również błonnik, witaminy i sole mineralne.
Skład: bazylia* (66 %), olej słonecznikowy* (14 %), oliwa z oliwek extra virgin* (14 %), ORZECHY NERKOWCA* (4%), sól, sok z cytryny*, płatki ziemniaczane*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1732 kJ / 421 kcal |
Tłuszcz | 43 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,7 g |
Węglowodany | 1,7 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 5,1 g |
Sól | 3,4 g |
Przechowywanie: produkt przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni
Informacje o alergenach: bez glutenu (w składnikach)
Informacja dla wegetarian: wegetariański
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: IT-BIO-006 producent, PL-EKO-07-07904 dystrybutor
Opakowanie: szklany słoik