Tahini / Tahina (pasta sezamowa) BIO 250g / 500g - Terrasana
Masło sezamowe - idealne do kanapek, potraw na słodko i słono, a także jako słodka nuta Twojego ulubionego sosu.
Masło sezamowe Tahini Bio to produkt o szerokim zastosowaniu. Najprościej użyć go jako smarowidło do kanapek. Sprawdzi się również jako baza sosów do mięsa lub warzyw. Świetnym pomysłem będzie dodanie go do makaronu. Komponuje się ze smakami słodkimi i słonymi, dlatego daje wiele możliwości zastosowania.
Tahini posiada wiele cennych właściwości - pozytywnie wpływa na układ krążenia i układ pokarmowy. Jest cennym źródłem białka, a także wapnia, magnezu i żelaza.
Skład: prażone niełuskane ziarna sezamu* (certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 2525 kJ / 603 kcal |
tłuszcz | 55,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
węglowodany | 4,7 g |
w tym cukry | 0,2 g |
błonnik | 12,1 g |
białko | 21,4 g |
sól | 0,0 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zbieranie się tłuszczu z sezamu na powierzchni masła jest procesem naturalnym.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy.
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj producenta: Holandia
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-22-P0
Opakowanie: szklany słoik
Waga: 250g / 500g