Śliwki kalifornijskie BIO - 100g
Składnik wielu kuchni świata, w tym polskiej kuchni tradycyjnej. Smaczne i zdrowe śliwki suszone!
Suszone śliwki kalifornijskie nie zawierają pestek i są wyjątkowo smaczne i aromatyczne. Doskonałe jako dodatek do deserów - do galaretek, lodów, ciasteczek i ciast. Sprawdzą się jako składnik kompotów i lemoniad oraz jako samodzielna przekąska. W tradycyjnej kuchni polskiej dodawane są również do dań wytrwanych, między innymi do bigosu, mięsa i ryb. Dobrze odnajdą się także w sałatkach owocowych i warzywnych, a także w surówkach. Jeśli chcesz dosłodzić i wzbogacić smakiem swoje domowe przetwory, to dodaj ich do dżemów, powideł i konfitur.
Ekologiczne suszone śliwki kalifornijskie wspomogą pracę układu trawiennego niwelując zaparcia. Dostarczą energii i witamin: A, B6, C, E i K. Dodatkowo w procesie suszenia dochodzi do zmian, które wpływają na zwiększenie zawartości witaminy A i błonnika. Wspierają proces przemiany materii w organizmie, dbają o układ sercowo - naczyniowy, działają przeciwmiażdżycowo.
Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1172 kJ / 276 kcal |
Tłuszcz | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany |
66 g |
w tym cukry | 38 g |
Białko | 2,0 g |
Sól | 0,08 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: USA
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-21-P0
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.