Daktyle "medjool" BIO - 100g
Daktyle nazywane chlebem życia, dzięki wartościom odżywczym i właściwościom prozdrowotnym to idealna pwłnowartościowa przekąska lub świetny dodatek do potraw!
Ekologiczne daktyle Medjool mogą być stosowane jako samodzielna, pełnowartościowa, słodka przekąska lub jako dodatek do porannej owsianki, jaglanki, zup mlecznych, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw wytrawnych.
Daktyle są bogatym źródłem błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Pomagają dbać o układ naczyniowo sercowy oraz układ pokarmowy - przynoszą ulgę w zaparciach. Mają właściwości alkalizujące, antydepresyjne, redukują zmęczenie. Są świetnym źródłem energii, mogą zastępować cukier w potrawach, szejkach, herbacie i kawie. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w diecie dziecka.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1189 kJ / 284 kcal |
Tłuszcz | 0,3g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany |
71 g |
w tym cukry | 66 g |
Błonnik | 5,5 g |
Białko | 2,0 g |
Sól | 0 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Palestyna
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-03
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.