Pestki dyni bezłuskowej BIO - 100g
Pestki dyni ciemnozielone pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych.
To zdrowa i smaczna przekąska, a także wyśmienity dodatek do sałatek, surówek czy zup.
Pestki dyni bezłuskowej mają ciemną, zielona barwę, jak nazwa wskazuje nie posiadają łupiny.
Pestki to cenne źródło białka i błonnika. Bardzo cenione ze względu na wysoką zawartość cynku.
Świetne jako samodzielna przekąska na surowo lub po uprażeniu na patelni. Często są używane jako dodatek do ulubionych potraw takich jak musli, chleb, ciasteczka, jogurty i zupy. Można z nich również przygotować pyszną pastę dyniową.
Skład: pestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 2512 kJ / 600 kcal |
Tłuszcz | 46,67 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11,67 g |
Węglowodany |
13,33 g |
w tym cukry | 0,33 g |
Białko | 30 g |
Sól | 0,04 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-21-P0
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.