Rodzynki sułtańskie BIO - 100g
Zastąpisz nimi słodycze, wzbogacisz swoją kuchnię, dodasz sobie i najbliższym zdrowia!
Sułtanki to najsmaczniejsze rodzynki pochodzące ze słonecznej Turcji. Wytwarza się je z zielonych winogron, bez pestek. Rodzynki sułtańskie to smaczna, zdrowa i energetyczna przekąska, która z powodzeniem może zastąpić słodycze. Doskonale pasuje jako dodatek do musli i płatków śniadaniowych z jogurtem. Sprawdzą się również jako składnik wypieków, deserów oraz nadadzą charakteru wytrawnym potrawom - zielonym sałatkom, surówkom, bigosom i mięsom.
Ekologiczne rodzynki zawierają te same właściwości co winogrona, tyle że bardziej skoncentrowane. Mają w sobie dużo, łatwo przyswajalnych cukrów oraz żelaza, manganu i miedzi. Dostarczają energii, są polecane sportowcom po treningu. Znajdziemy w nich sporo błonnika i polifenole, czyli przeciwutleniacze chroniące nasze komórki. Są przeciwzapalne. Dbają o kondycję naszego mózgu, pracę mięśni, stan kości i zębów.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1393kJ / 328 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany |
76 g |
w tym cukry | 73 g |
Białko | 3,1 g |
Sól | 0,06 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Uzbekistan
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-21-P0
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.