Ryż jaśminowy biały BIO - 100g
Ryż jaśminowy zwany też tajlandzkim jest odmianą ryżu długoziarnistego. Wyróżnia się wyjątkowo jasnym kolorem i jaśminowym aromatem.
Ryż jaśminowy biały wyróżnia się niezwykle jasną barwą (przypominająca kwiat jaśminu) oraz delikatnym jaśminowym aromatem. Jest doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek. Po ugotowaniu jest nieco kleisty, a więc idealny do przyrządzania deserów.
Sposób przygotowania: Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut.
Skład: ryż jaśminowy biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1515 kJ / 357 kcal |
Tłuszcz | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany |
80 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Błonnik | 1,3 |
Białko | 7,1 g |
Sól | 0,01 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.