Trawa cytrynowa BIO - 50g
Smak i aromat trawy cytrynowej przypomina cytrynę, lecz wyróżnia ją brak kwasowości. Idealna jako dodatek do potraw orientalnych, swym smakiem wzbogaci każdą herbatę!
Trawa cytrynowa inaczej palczatka cytrynowa, jest uprawiana na szeroką skalę między innymi w krajach Śródziemnomorskich. W kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej stosowana do przyrządzania zup i napojów. Wzbogaca się jej smakiem także sałatki, desery a nawet dania z drobiu przyprawiane curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można dodać do herbaty, ziół, herbat owocowych luz przyrządzić jako osobny napar. Stanowi ważny składnik peruwiańskiego napoju Inca Kola.
Trawa cytrynowa to roślina o wspaniałych właściwościach prozdrowotnych. Ma działanie antydepresyjne, poprawia koncentrację i pamięć. Powstrzymuje namnażanie grzybów, pierwotniaków i innych bakterii. Ma właściwości odkażające, przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Łagodzi objawy niestrawności, wzdęć, wymiotów i zaparć, a także wspomaga procesy trawienne. Pobudza apetyt. Podnosi odporność organizmu.
Skład: trawa cytrynowa 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.