Passata pomidorowa BIO 680g / VITALIANA
Passata pomidorowa - zdrowy i wartościowy produkt, idealny do dań kuchni polskiej i śródziemnomorskiej.
Passata pomidorowa z powodzeniem zastąpi ketchup lub przecier pomidorowy. Nada się do pizzy i zapiekanek. Na bazie passaty zrobisz pyszny sos do makaronu i gołąbków. Sprawdzi się jako dodatek do potraw rybnych, mięsnych i warzywnych.
Pomidory to cenne źródło wielu ważnych dla nas wartości odżywczych. Zawierają między innymi potas, żelazo, wapń i magnez. Są bogate w antyoksydanty i przeciwutleniacze.
Skład: pomidory* 99,7%, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartości odżywcze na 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 131 kJ / 31 kcal |
tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
węglowodany | 6,0 g |
w tym cukry | 3,9 g |
błonnik | 0,8 g |
białko | 1,1 g |
sól | 0,3 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Informacja o alergenach: brak alergenów w składnikach. Alergeny w zakładzie produkcyjnym: mleko, gluten, orzechy, dwutlenek siarki, soja, seler, gorczyca.
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: składniki Włochy, producent - Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-22-P0
Opakowanie: szklana butelka
Waga: 680 g