Pesto czerwone BIO 140g BioPlanet
Specjał kuchni włoskiej, idealny do makaronów i nie tylko!
Czerwone pesto skomponowane ze składników ekologicznych wyśmienicie nada się jako przyprawa do makaronu, a także jako farsz czy dodatek do pizzy, bruschetty i wszelkiego rodzaju sałatek. Dodając je do gorącego makaronu (w naszej ofercie znajdziesz włoskie makarony) w szybki i prosty sposób przygotujesz wartościowy i pyszny posiłek.
Pomidory są źródłem potasu i sodu, natomiast oliwa z pierwszego tłoczenia to najwartościowsza oliwa pod względem zdrowotnym i odżywczym.
Skład: pomidory suszone 42 %, olej słonecznikowy 33 %, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 13,5 %, bazylia, ocet winny, płatki ziemniaczane, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1824 kJ / 442 kcal |
Tłuszcz | 42 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,8 g |
Węglowodany |
12 g |
w tym cukry | 6,8 g |
Błonnik | 4,7 g |
Białko | 2,4 g |
Sól | 2,4 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.
Informacje o alergenach: produkt bezglutenowy
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: składniki UE, producent - Polska
Certyfikat ekologiczny: IT-BIO-006 producent, PL-EKO-07-07904 dystrybutor
Opakowanie: szklany słoik