- Nowy
Płatki drożdżowe nieaktywne bezglutenowe 100 g / Bio Planet
Płatki drożdżowe - nieaktywna forma drożdży.
Charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i są doskonałym źródłem białka.
Płatki drożdżowe nieaktywne.
Płatki drożdżowe powstają przez poddanie ich odpowiednim procesom co sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. Powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.
Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie.
Charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Są doskonałym źródłem białka, dlatego też odgrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".