Jagody Goji BIO - 100g
Warte zakupu jagody goji to bogactwo koloru, zapachu, zdrowia i smaku!
Jagody Goji są owocem pochodzącym z krzewu kolcowoju chińskiego i szkarłatnego. To bardzo delikatne owoce, które aby pozyskać strąca się zamiast zrywać. Ich piękny kolor i wspaniały smak zachęcają, aby wprowadzić je do swojej kuchni. Możesz dosypać ich garść do porannej owsianki, jogurtu lub musli. Wzbogacą sałatki owocowe i warzywne, a także świetnie skomponują się z daniami z ryżu, mięsem i zupami. Dobrym pomysłem będzie również dodanie ich do ciasteczek i batoników z bakaliami, jak również do wzmacniających koktajli i smoothie. Za pomocą jagód goji możesz przygotować również pyszne napoje - dodać ich do herbaty lub lemoniady.
Te maleńkie i wrażliwe owoce należą do grona najzdrowszych roślin na świecie, zawierają aż 21 pierwiastków - między innymi żelazo, wapń, selen, cynk, german oraz fosfor. Ich składniki stymulują układ odpornościowy - są antyoksydacyjne, oczyszczające i przeciwutleniające. Uważa się, że mają działanie przeciw nowotworowe. Pozytywnie wpływają na wzrok, a także skórę, włosy i paznokcie.
Uwaga: Zalecane spożycie jagód od 10 do 20 g dziennie. Dzieci, kobiety w ciąży oraz karmiące powinny zachować szczególną ostrożność.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1552kJ / 367 kcal |
Tłuszcz | 3,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany |
68 g |
w tym cukry | 17 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,06 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Chiny
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-21-P0
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.
Pod tym adresem dostępne przepisy .....