Kozieradka ziarno BIO - 10g
Kozieradka inaczej greckie siano, ma szerokie zastosowanie w kuchni, kosmetyce i ziołolecznictwie!
Kozieradka to roślina uprawiana w rejonach Morza Śródziemnego, Europy Środkowej i Ameryki Północnej. Jej wyjątkowy smak wykorzystywany jest w kuchni do: sosów, zup, sałatek, a także do dań mięsnych, rybnych i z makaronem. Możesz dodać ją także do zapiekanek i dań z warzyw strączkowych. Dobrze odnajdzie się w różnych rodzajach past do kanapek, w ostrych sosach i serach. Ciekawym zastosowaniem będzie dodanie jej do konfitur i miodu.
Kozieradkę warto stosować również ze względu na jej właściwości lecznicze: obniża poziom cukru we krwi, obniża cholesterol, pomaga zapobiegać miażdżycy. Ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Wzmacnia odporność organizmu. Wpływa na poprawę trawienia. Ma działanie wykrztuśne. Pomaga usunąć toksyny z organizmu. Pobudza laktację. Pomaga wzmocnić włosy i stymuluje ich wzrost. Wspiera kobiety podczas bolesnych miesiączek, a także w okresie menopauzy.
Skład: kozieradka* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.