Olej z pestek dyni BIO 500 ml / Styczek-Kuryluk
"Zielone złoto" wykorzystywane w kuchni, kosmetyce i medycynie naturalnej!
Ekologiczny olej z pestek dyni to produkt gospodarstwa rolnego Styczek - Kuryluk. Ma ciemnozieloną barwę, unikalny smak i zapach. Wykorzystywany jest w kuchni wyłącznie na zimno (aby nie stracił swoich właściwości) do: sałatek, pieczywa, zimnych sosów, dipów, a także deserów.
W kosmetyce stosowany jest do ujędrniania i redukcji zmarszczek. Nawilża i natłuszcza suchą i łuszczącą się skórę. Przyspiesza gojenie ran, wzmacnia włosy i paznokcie.
Olej z pestek dyni spożywany regularnie pomaga wyregulować poziom cholesterolu we krwi. Jest źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. W składzie posiada witaminy: E, A, D, B, a także minerały. Wspomaga układ moczowy. Działa na układ nerwowy - poprawia koncentrację i pamięć. Wspiera układ pokarmowy, chroni wątrobę. Pomaga wyregulować poziom hormonów, a ponadto wzmacnia odporność organizmu.
Skład: olej z pestek dyni 100%
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 3751kJ / 896 kcal |
Tłuszcz | 99,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17,0 g |
kwasy nienasycone | 4,0 g |
kwasy wielonienasycone | 48,0 g |
Węglowodany |
0,0 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,0 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-18929
Opakowanie: szklana butelka
Pojemność: 250 ml