Makaron (semolinowy) penne BIO - 100g
Jeśli szukasz włoskiego makaronu idealnego do sosów, spróbuj semolinowego makaronu penne!
Makaron we włoskim stylu, z prostym składem, w charakterystycznym kształcie ciętych pod skosem rurek, wspaniale skomponuje się z przeróżnymi sosami. Pusta przestrzeń w środku sprawi, że sos świetnie wniknie w makaron. Danie będzie soczyste i pyszne.
Do tego wyrób przygotowany jest tylko z semoliny z ekologicznej pszenicy durum co sprawia, że jest sycący i jednocześnie lekki.
Skład: semolina z pszenicy durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Sposób przygotowania: wsypać 100 g makaronu do 1,5 l wrzącej, osolonej wody. Gotować do miękkości, al dente 10 min.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1496 kJ / 353 kcal |
Tłuszcz | 1,20 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,30 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,003 g |
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła słonecznego.
Informacje o alergenach: produkt zawiera gluten
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-07904
Opakowanie: produkt pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.