Mąka ryżowa pełnoziarnista BIO - 100g
Już dziś możesz przygotować bezglutenowe desery i placki dzięki pełnoziarnistej mące ryżowej!
Mąka ryżowa powstająca z pełnego przemiału całych ziaren ryżu to propozycja mąki bezglutenowej o szerokim zastosowaniu. Ma słodkawy smak, dlatego świetnie nada się jako baza ciastek, ciast, naleśników, placków. Będzie wspaniałym uzupełnieniem wegetariańskich kotlecików oraz mieszanek mąk bezglutenowych do wypieku domowego chleba. Możesz użyć jej jako zagęstnik do zup i sosów.
Mąka ryżowa pełnoziarnista dostarczy Ci między innymi błonnika pokarmowego, węglowodanów i białka oraz wapnia, magnezu, fosforu i żelaza.
Skład: mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1508 kJ / 356kcal |
Tłuszcz | 2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany |
74 g |
w tym cukry | 0,9 g |
Białko | 7,9 g |
Sól | 0,02 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: składniki Pakistan, producent - Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-03
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.