Olej kokosowy Virgin BIO 260ml / BIOFOOD
Bogaty w kwasy tłuszczowe, a jednocześnie idealny do gotowania, pieczenia i smażenia - taki jest olej kokosowy!
Olej kokosowy to jeden z najzdrowszych tłuszczów roślinnych. Wysoka temperatura dymienia (ponad 200 st. C) sprawia, że doskonale nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia. Możesz dodać go do zup, soków i wody - podnosi odporność organizmu. Dodany do ciast, ciasteczek, muffinek i owsianki sprawi, że poczujesz wspaniały, kokosowy aromat.
Jest odpowiedni dla wegan, a także dla osób unikających nabiału i glutenu.
Jest źródłem kwasów tłuszczowych, które wspomagają pracę mózgu i układu nerwowego.
Oprócz zastosowania w kuchni ma też zastosowanie w kosmetyce. Możesz dodać go do kremu lub użyć jako balsamu - ma właściwości odżywcze i nawilżające. Przyspiesza gojenie się ran. Użyj go jako olejku do opalania, masażu lub kąpieli.
Skład: olej kokosowy* 100% nierafinowany (certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 3609 kJ / 862 kcal |
tłuszcz | 100 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 90 g |
węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
błonnik | 0 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj produkcji: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-22-P0
Opakowanie: słoik
Pojemność: 260 ml