Ryż biały basmati BIO - 100g
Ekologiczny ryż Basmati biały ma charakterystyczny subtelny orzechowy smak i niepowtarzalny aromat. To najszlachetniejsza odmiana ryżu na świecie.
Ryż basmati biały charakteryzuje się białym i smukłym ziarnem. Ma delikatny orzechowy smak i niepowtarzalny aromat.
Ceniony jest za sypkość i brak klejenia się, dlatego idealnie nadaje się do sałatek. Doskonały jako dodatek do mięs, dań egzotycznych i deserów.
Sposób przygotowania: Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.
Skład: ryż basmati biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1642 kJ / 389 kcal |
Tłuszcz | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany |
78 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Białko | 7,4 g |
Sól | 0,0 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Pakistan, Indie
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.