Algi morskie suszone - Nori płatki BIO 25g / Porto Muinos
Algi morskie suszone - Nori płatki BIO 25g / Porto Muinos

Sałatka z alg morskich w sosie japońskim BIO 120g (90g) puszka / Porto Muinos

Sałatka z alg morskich w sosie japońskim BIO

Wodorosty są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, składników mineralnych, roślinnych składników odżywczych oraz witamin. 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

Obecnie brak na stanie
15,75 zł
Brutto


 

Sałatka z alg morskich w sosie japońskim BIO

To gotowa do spożycia sałatka z ekologicznych alg morskich w aromatycznym sosie japońskim to wyjątkowe połączenie smaku i wartości odżywczych. Źródło naturalnego jodu, minerałów i błonnika, idealnie komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej, ryżem, sushi lub jako samodzielna przekąska. Delikatnie słona, z nutą sezamu – idealna dla miłośników wyrazistych, ale zdrowych smaków.

Wodorosty są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, składników mineralnych, roślinnych składników odżywczych oraz witamin. 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.


Sposób użycia:

  • Jako dodatek do sushi – idealnie komponuje się z maki, nigiri czy onigiri.
  • Do misek typu poke bowl – świetnie uzupełnia dania z ryżem, tofu, warzywami i sosem sojowym.
  • Z ryżem lub makaronem ryżowym – wystarczy dodać sałatkę i gotowe danie obiadowe gotowe w kilka minut.
  • Jako przystawka lub przekąska – podawaj schłodzoną z odrobiną prażonego sezamu i szczypiorku.
  • Do sałatek warzywnych – dodaje orientalnego smaku i wartości odżywczych klasycznym sałatkom.


Wartości odżywcze
 znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZS0288
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 842kJ / 204 kcal
Tłuszcz 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany

2,2 g

w tym cukry   0 g
Białko 3,7 g
Błonnik 2,2 g
Sól 2,0 g
Jod 4435 µg (2957 %)**

** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)



Składniki:
algi morskie* 65 % (Himanthalia elongata, Undaria pinnatifida, Laminaria ochroleuca), oliwa z oliwek extra virgin*, olej słonecznikowy*, sos SOJOWY* [woda, SOJA*, PSZENICA*, sól, koji (Aspergillus oryzae)], SEZAM*, sol morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

*certyfikowany składnik ekologiczny


Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

Produkt może zawierać: mięczaki, skorupiaki i ryby. 

Pochodzenie: rolnictwo spoza UE 

Waga: 190g brutto, 90g netto

Certyfikat ekologiczny: ES-EKO-002-GA 

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych