Sałatka z alg morskich w sosie japońskim BIO 120g (90g) puszka / Porto Muinos
Sałatka z alg morskich w sosie japońskim BIO
Wodorosty są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, składników mineralnych, roślinnych składników odżywczych oraz witamin. 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
Sałatka z alg morskich w sosie japońskim BIO
To gotowa do spożycia sałatka z ekologicznych alg morskich w aromatycznym sosie japońskim to wyjątkowe połączenie smaku i wartości odżywczych. Źródło naturalnego jodu, minerałów i błonnika, idealnie komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej, ryżem, sushi lub jako samodzielna przekąska. Delikatnie słona, z nutą sezamu – idealna dla miłośników wyrazistych, ale zdrowych smaków.
Wodorosty są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, składników mineralnych, roślinnych składników odżywczych oraz witamin. 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
Sposób użycia:
- Jako dodatek do sushi – idealnie komponuje się z maki, nigiri czy onigiri.
- Do misek typu poke bowl – świetnie uzupełnia dania z ryżem, tofu, warzywami i sosem sojowym.
- Z ryżem lub makaronem ryżowym – wystarczy dodać sałatkę i gotowe danie obiadowe gotowe w kilka minut.
- Jako przystawka lub przekąska – podawaj schłodzoną z odrobiną prażonego sezamu i szczypiorku.
- Do sałatek warzywnych – dodaje orientalnego smaku i wartości odżywczych klasycznym sałatkom.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 842kJ / 204 kcal |
Tłuszcz | 20 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g |
Węglowodany |
2,2 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 3,7 g |
Błonnik | 2,2 g |
Sól | 2,0 g |
Jod | 4435 µg (2957 %)** |
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
Składniki: algi morskie* 65 % (Himanthalia elongata, Undaria pinnatifida, Laminaria ochroleuca), oliwa z oliwek extra virgin*, olej słonecznikowy*, sos SOJOWY* [woda, SOJA*, PSZENICA*, sól, koji (Aspergillus oryzae)], SEZAM*, sol morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Produkt może zawierać: mięczaki, skorupiaki i ryby.
Pochodzenie: rolnictwo spoza UE
Waga: 190g brutto, 90g netto
Certyfikat ekologiczny: ES-EKO-002-GA