Tapioka bezglutenowa BIO – skrobia z...

Tapioka bezglutenowa BIO – skrobia z manioku

Idealna jako zagęstnik do zup i sosów.

Doskonała do przygotowania bezglutenowych wypieków. 

1,30 zł

20,79 zł za kg

Brutto

 

Tapioka bezglutenowa BIO – skrobia z manioku

Tapioka to naturalna skrobia pozyskiwana z korzenia manioku, ceniona za swoją lekkostrawność i uniwersalne zastosowanie w kuchni. Bezglutenowa i neutralna w smaku, świetnie sprawdza się jako zagęstnik do zup, sosów, deserów oraz wypieków – szczególnie w diecie bezglutenowej.

Cechy produktu:

    100% naturalna, z certyfikowanych upraw ekologicznych

    Produkt bezglutenowy – idealny dla osób z nietolerancją glutenu

    Neutralny smak i jasny kolor

    Lekka, łatwostrawna i dobrze przyswajalna

    Doskonała do budyniów, puddingów, galaretek i pieczywa

Skład:
100% skrobia z manioku z upraw ekologicznych

Sposób użycia:
Dodawaj jako zagęstnik do dań na ciepło (po rozpuszczeniu w zimnej wodzie) lub używaj do wypieków bezglutenowych, aby poprawić strukturę i elastyczność ciasta.


Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZW0277-100
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1365 kJ / 321 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany

80 g

w tym cukry   0 g
skrobia 80 g
Białko

0,1 g

Sól  0 g


Przechowywanie: 
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.

Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.

Kraj pochodzenia: Litwa

Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07

Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych