Mąka orkiszowa typ 2000 BIO - 100g
Mąka orkiszowa otrzymywana z ziaren orkiszu, który jest jedną z najstarszych odmian pszenicy.
Orkisz jest bogatym źródłem witamin z grupy B, błonnika, białka, żelaza, magnezu, manganu oraz witaminy A, E i D.
Jeśli prowadzisz zdrowy styl życia to mąka ta na pewno stanie się nieodłącznym składnikiem w Twoim manu!
Mąka orkiszowa otrzymywana jest w procesie mielenia najwyższej jakości ziaren orkiszu.
Orkisz jest jedna z najstarszych odmian pszenicy. Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, błonnika, białka, żelaza, magnezu, manganu oraz witaminy A, E i D.
Zboże to zawiera również rodanoid (thiocyanol), który jest substancją biologicznie czynną. Substancja ta działa jak naturalny antybiotyk.
Zastosowanie: Można z niej przygotowywać słodkie wypieki jak ciasteczka, naleśniki, muffiny, racuchy i ciasta. Ekologiczna mąka orkiszowa może być też wykorzystana do makaronu, klusek, knedli, kopytek.
Skład: mąka orkiszowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1432kJ / 342 kcal |
Tłuszcz | 1, g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany |
58 g |
w tym cukry | 0,4 g |
Błonnik | 18 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,04 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt glutenowy
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy.
Kraj pochodzenia: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.