Olej z pestek dyni BIO 500 ml / Styczek-Kuryluk
Olej z pestek dyni BIO 500 ml / Styczek-Kuryluk

Olej z orzecha włoskiego BIO 250 ml / Styczek-Kuryluk

Wspaniale aromatyczny, obłędnie smaczny- delikatny ale i wyrazisty. Olej z orzechów eko.

Obecnie brak na stanie
49,50 zł
Brutto


 

Olej z orzecha włoskiego wytwarzany jest zgodnie z tradycyjną styryjską metodą tłoczenia. Zapewnia ona najwyższą jakość i zachowuje pełen smak i aromat oleju.

Proces produkcji styryjskiego oleju z orzecha włoskiego zaczyna się od starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich. Następnie orzechy są delikatnie wytłaczane za pomocą tradycyjnych pras. Ten proces pozwala na zachowanie wszystkich cennych składników odżywczych bez konieczności stosowania chemicznych rozpuszczalników czy wysokich temperatur.

Wynikiem tej starannej metody tłoczenia jest olej o wyjątkowym smaku, zapachu i konsystencji. Dzięki temu, styryjski olej z orzecha włoskiego wyróżnia się na tle innych olejów dostępnych na rynku.
Zastosowanie

Olej z orzechów włoskich powinno się konsumować tylko w formie surowej. Jest to niezbędne, aby zachować jego korzystne, naturalne właściwości. Nie zaleca się jego podgrzewania, włączania do procesu gotowania, a szczególnie unikać należy wykorzystywania go do smażenia. W trakcie obróbki termicznej olej z orzechów włoskich nie tylko traci swoje pożądane cechy – jego charakterystyczny, orzechowy aromat ulega przemianie w nieprzyjemną goryczkę.

ZS0285
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 3700kJ / 900kcal
Tłuszcz 100,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,0 g
kwasy nienasycone 18,0 g
kwasy wielonienasycone  74,0 g
Węglowodany

0,0 g

w tym cukry   0,0 g
Białko 0,0 g
Sól   0,0 g

Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy

Kraj pochodzenia: Polska

Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-18929

Opakowanie: szklana butelka

Pojemność: 250 ml

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych