Słonecznik EKO - nasiona na kiełki 80g - GEO Bavicchi
Kiełki słonecznika mają delikatnie orzechowy smak, chrupiącą teksturę i wysoką wartość odżywczą. Świetnie pasują do sałatek, kanapek, smoothie, a także jako dekoracja do dań głównych.
Ekologiczne nasiona słonecznika marki GEO Bavicchi to naturalne źródło witamin, minerałów i enzymów – idealne do samodzielnej uprawy świeżych kiełków w domu. Pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych i są wolne od chemikaliów, dzięki czemu gwarantują zdrowy i bezpieczny plon.
Kiełki słonecznika mają delikatnie orzechowy smak, chrupiącą teksturę i wysoką wartość odżywczą. Świetnie pasują do sałatek, kanapek, smoothie, a także jako dekoracja do dań głównych.
Kiełki Bavicchi!
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce przez kilka dni, wtedy nadal będą rosnąć.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 15g/500g
Śluzowate: Nie
Temperatura: 21
Wstępne kiełkowanie: po 4-6 dniach