Por EKO - nasiona na kiełki 6g / 200g - GEO Bavicchi
Kiełki bogate w aminokwasy i enzymy, witaminy i minerały niezbędne do procesu odnowy komórek.
Są one o wiele łatwiej i szybciej trawione przez nasz organizm niż dojrzałe rośliny. Działają odświeżająco na oddech. Mają stosunkowo długi czas kiełkowania.
Kiełki pora są o wiele łatwiej i szybciej trawione przez nasz organizm niż dojrzałe rośliny, a to dzięki obecności chlorofilu, który jest produkowany w fazie kiełkowania. Działa on również jak naturalny odświeżacz oddechu.
Mają one długi czas kiełkowania: pierwsze kiełki kiełkują po ok. 1 tygodniu, ale pełne kiełkowanie następuje po 2 tygodniach. Aby ułatwić i przyspieszyć wzrost, zaleca się umieszczenie nasion w ciepłym miejscu w wodzie podczas pierwszych dwóch dni kiełkowania.
Kiełki pora są bogate w aminokwasy i enzymy, witaminy i minerały niezbędne do procesu odnowy komórek.
Kiełki Bavicchi!
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone. Lepiej nie wysiewać tych nasion w słoiku do kiełkowania.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 6g/200g