Por EKO - nasiona na kiełki 6g / 200g - GEO Bavicchi
Por EKO - nasiona na kiełki 6g / 200g - GEO Bavicchi
Por EKO - nasiona na kiełki 6g / 200g - GEO Bavicchi
Por EKO - nasiona na kiełki 6g / 200g - GEO Bavicchi

Por EKO - nasiona na kiełki 6g / 200g - GEO Bavicchi

Kiełki bogate w aminokwasy i enzymy, witaminy i minerały niezbędne do procesu odnowy komórek.

Są one o wiele łatwiej i szybciej trawione przez nasz organizm niż dojrzałe rośliny. Działają odświeżająco na oddech. Mają stosunkowo długi czas kiełkowania.

Waga
Ostatnie sztuki w magazynie
7,77 zł
Brutto

 


Kiełki pora
są o wiele łatwiej i szybciej trawione przez nasz organizm niż dojrzałe rośliny, a to dzięki 
obecności chlorofilu, który jest produkowany w fazie kiełkowania. Działa on również jak naturalny odświeżacz oddechu. 

Mają one długi czas kiełkowania: pierwsze kiełki kiełkują po ok. 1 tygodniu, ale pełne kiełkowanie następuje po 2 tygodniach. Aby ułatwić i przyspieszyć wzrost, zaleca się umieszczenie nasion w ciepłym miejscu w wodzie podczas pierwszych dwóch dni kiełkowania. 

Kiełki pora są bogate w aminokwasy i enzymy, witaminy i minerały niezbędne do procesu odnowy komórek.


Kiełki Bavicchi!


Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.


Jak wysiewać:

Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone. Lepiej nie wysiewać tych nasion w słoiku do kiełkowania.

Podlewaj 2-3 razy dziennie.

Przed spożyciem kiełki należy umyć.

KS0249


Przechowywanie: 
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014

Waga opakowania: 6g/200g


No reviews
Produkt dodany do ulubionych