• Wyprzedaż!
  • -30%
Fasola Mung EKO - nasiona na kiełki 700g - GEO Bavicchi / exp. 05.2024
Fasola Mung EKO - nasiona na kiełki 700g - GEO Bavicchi / exp. 05.2024
Fasola Mung EKO - nasiona na kiełki 700g - GEO Bavicchi / exp. 05.2024
Fasola Mung EKO - nasiona na kiełki 700g - GEO Bavicchi / exp. 05.2024

Fasola Mung EKO - nasiona na kiełki 700g - GEO Bavicchi / exp. 05.2024

Kiełki fasoli Mungbogate w witaminy i minerały (Ca, Mg, K, Fe, Zn, Cu, P, Na). Wyróżnia je wysoka zawartość białka oraz błonnika. Wpływają kojąco na układ nerwowy, zapobiegają mutacjom nowotworowym komórek, chronią przed chorobami serca i układu krążenia.

Są jędrne i chrupiące.

Ostatnie sztuki w magazynie
28,67 zł 40,95 zł -30%
Brutto

 


Fasola Mung znana jest również jako zielona soja to najbardziej rozpowszechniona na świecie roślina przeznaczona do wysiewania na kiełki.

Kiełki fasoli Mung są bogate w witaminy i minerały (Ca, Mg, K, Fe, Zn, Cu, P, Na). Zawierają również wszystkie niezbędne aminokwasy i liczne enzymy niezbędne do trawienia. Dzięki cennym składnikom wpływają kojąco na układ nerwowy, przez co ich spożycie jest zalecane osobom doświadczającym dużego stresu, kobietom odczuwającym dotkliwie napięcie przedmiesiączkowe oraz ciężarnym. Są w nich znaczne ilości antyoksydantów, usuwają z organizmu wolne rodniki, zapobiegając mutacjom nowotworowym komórek. Ponadto, obniżając poziom "złego" cholesterolu i regulując ciśnienie krwi, chronią przed chorobami serca i układu krążenia.

Kiełki fasoli Mung wyróżniają się wysoką zawartością białka. Z tego powodu chętnie sięgają po nie zwłaszcza wegetarianie. Ponadto 100g tych kiełków zaspokaja połowę dziennego zapotrzebowania osoby dorosłej na błonnik.

Kiełki pozostają jędrne i chrupiące pod warunkiem, że są hodowane z dala od źródła światła.

Idealnie nadają się do potraw kuchni orientalnej. Dobrze jest sparzyć je wrzątkiem lub lekko poddusić na parze - wtedy idealnie pasują do zup, sałatek, dań makaronowych, ryżowych, gulaszów, kurczaka oraz jako baza na kotleciki. Doskonale służą jako dodatek do aperitifów i napojów.


Kiełki Bavicchi!


Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.


Jak wysiewać:

Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy uwzględniając, że zwiększą swoją objętość ok. 4-krotnie. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.

Podlewaj 2-3 razy dziennie.

Ta odmiana nasion świetnie poradzi sobie w w każdym rodzaju naczynia do kiełkowania.

Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce przez kilka dni, wtedy nadal będą rosnąć.

Przed spożyciem kiełki należy umyć.

Data ważności: 05.2024

KS0234


Przechowywanie: 
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014

Waga opakowania: 90g/700g

Śluzowate: Nie

Temperatura: 21

Wstępne kiełkowanie: po 3-4 dniach

No reviews
Produkt dodany do ulubionych