Koperek BIO - 10g
Koperek to jedna z podstawowych roślin używanych w kuchni polskiej, wyróżnia się wspaniałym aromatem i bogactwem wartości odżywczych!
Certyfikat PL-EKO-01-001493
Koper ogrodowy to roślina z rodziny selerowatych. Pochodzi z Azji południowo-zachodniej, obecnie uprawiania jest na wszystkich kontynentach. Jest rośliną jednoroczną, niezbyt wymagającą. Swoje zastosowanie w kuchni zawdzięcza wyjątkowemu, korzennemu aromatowi oraz właściwościom prozdrowotnym. Doskonale pasuje do młodych, gotowanych ziemniaków z masłem i solą, z fasolką, brukselką czy też kalafiorem. Będzie świetnym dodatkiem do sałatek, sosów, ryb i mięs. Do dań poddawanych obróbce termicznej najlepiej dodawać go na koniec gotowania, aby nie stracił swoich właściwości smakowych i leczniczych.
Ziele kopru zawiera białko, tłuszcze, węglowodany, błonnik, kwasy organiczne, a także ogrom witamin: A, z grupy B, C, D, E i K oraz minerały: cynk, fosfor, magnez, żelazo, potas, wapń. Koperek wspiera procesy trawienne i ułatwia przyswajanie substancji odżywczych z pożywienia. Ma działanie przeciwzapalne dzięki zawartości przeciwutleniaczy. Wzmaga apetyt, wspiera laktację, zwalcza kolki. Wspomaga spokojny i dobry sen.
Skład: koperek* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.