Kolendra ziarno BIO - 10g
Przyprawa o szerokim zastosowaniu w kuchni, kosmetyce i medycynie naturalnej!
Kolendra to roślina z rodziny selerowatych. Znana już od starożytności, obecnie rozpowszechniona jest na całym świecie jako roślina uprawna. Jej wspaniały aromat sprawia, że szczególnie łączy się z wędlinami, pasztetami, a także konserwami mięsnymi i rybnymi. Dobrze będzie smakować z duszonymi warzywami i zupami. Aby wydobyć pełnię smaku kolendry, przed dodaniem jej do potrawy, możesz uprażyć ją na suchej patelni.
Ekologiczne ziarna kolendry są źródłem witamin: C i z grupy B. Zawierają w sobie także potas, mangan, magnez, wapń, cynk i żelazo. Wspomagają pracę układu pokarmowego działając rozkurczowo na mięśnie gładkie. Wspomagają wątrobę i ułatwiają wypróżnianie. Obniżają poziom cholesterolu we krwi. Kobiety cierpiące z powodu bolesnych i nieregularnych miesiączek mogą wspomóc się poprzez spożywane w diecie nasiona kolendry. Mają pozytywny wpływ na włosy - zapobiegają ich wypadaniu i wzmacniają.
Skład: kolendra* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.